Matkreatørens skreddersydde landkjøkken i klassisk stil

Stig inn i matkreatøren Anna Johanssons vakre villa på den svenske Østersjøkysten – et sjarmerende hjem med historie i veggene og et klassisk landkjøkken fra Nordiska Kök, skreddersydd for husets stil.

Se flere shakerkjøkken fra Nordiska Kök

Det landlige kjøkkenet fra Nordiska Kök, med massive shakerdører, er designet og målsydd for villaen i århundreskiftestil.

Matkreatør Anna Johansson i hjemmet sitt på Norrlandet utenfor Gävle, Sverige.

På en stille gate på Norrlandet, like utenfor Gävle, ligger en vakker gul villa rett ved havet. Her bor Anna og Andreas sammen med sine to døtre.

Flyttingen hit var egentlig ikke planlagt, men da huset dukket opp, føltes det som om alt falt på plass.

– Vi ønsket å gi barna våre en lignende oppvekst som vår egen - i en mindre by, nær familie og havet, i et hus med både sjarm og potensial. Da vi fant akkurat dette på Norrlandet, var det et spontant trekk, men samtidig så opplagt, sier Anna.

Kjøkkenet utstråler en varm og innbydende atmosfære.

Den vakre gule villaen ligger på Norrlandet, med havet like ved.

Det massive shakerkjøkkenet med benkeplate i marmor er både tidløst, funksjonelt og vakkert. Komfyr fra Bertazzoni.

For Anna – matkreatøren og svenske Elle-profilen som driver Instagram-kontoen @dininganna – er kjøkkenet et sentralt sted i hjemmet – og i livet.

– Jeg tilbringer mye av min våkne tid på kjøkkenet, og som et følelsesmenneske tar jeg inn alt med alle sanser. Det skal være funksjonelt, men uten at det går på bekostning av skjønnhet og harmoni, sier hun.

Valget av benkeplate falt på Carraramarmor – tidløst og klassisk. Les mer om hvordan du velger riktig benkeplate.

I kjøkkenet samspiller myke, dempede beige toner med vakre detaljer i en harmonisk helhet.

Da det var tid for en kjøkkenrenovering, falt valget naturlig på Nordiska Kök – en beslutning som var basert både på estetikk og muligheten til å få en helt skreddersydd design.

Det ferdige resultatet er et vakkert shakerkjøkken med massive kjøkkendører som forener klassisk form med moderne innslag. Hver detalj er valgt med stor omhu for å skape en helhet som føles både tidløs og levende, og som passer til husets arkitektur og landlige sjarm.

– Jeg ville at det skulle føles klassisk og tidløst, men med moderne innslag. Kanskje litt landlig, men uten å være for romantisk eller gammeldags, forklarer Anna.

– Jeg hadde hørt mye bra om Nordiska Kök og sett flere fine inspirasjonsbilder på Instagram, så da vi skulle renovere kjøkkenet, føltes Nordiska Kök som et passende valg. I tillegg kunne de møte oss i alle unike dimensjoner og vinkler, som en eldre arkitektur ofte fører med seg. Det fantes ingen begrensninger, sier Anna.

Det klassiske landkjøkkenet balanseres smakfullt med moderne innslag – som de blå HAY-stolene.

Risotto med sesongens squash og tomater – en av mange deilige retter Anna har utviklet.

Det lyse shakerkjøkkenet passer godt sammen med perlespont, marmor og klassiske beslag.

Benkeplaten og stænkpladen i Carraramarmor, de tidstypiske armaturene og det vegghengte vitrineskapet med antikt glass forsterker kjøkkenets klassiske preg – et preg som balanseres smakfullt av nøye utvalgte interiørdetaljer i en mer moderne stil.

Jeg hadde hørt mye bra om Nordiska Kök og sett flere fine inspirasjonsbilder på Instagram, så da vi skulle renovere kjøkkenet, føltes Nordiska Kök som et passende valg.
— Anna Johansson

At Anna har en sterk sans for det sanselige, vises tydelig – både i måten hun komponerer maten på og hvordan hun har formet sitt hjem.

Å lage mat i sesong er en selvfølge for Anna, og noe hun brenner for å inspirere andre til å gjøre – både gjennom sin egen Instagram-konto og i boken sin. I boken Rot till stjälk (Rot til stilk) har Anna samlet 60 gode vegetariske oppskrifter som følger årets rytme. Her finnes alt fra salte snacks til mettende hovedretter og søte avslutninger, og flere av oppskriftene passer også perfekt som tilbehør til kjøtt og fisk.

– Med denne boken ønsker jeg å inspirere til en enklere og mer omsorgsfull måte å lage mat på, der sesongens råvarer står i fokus, sier Anna.

Rot till stjälk er kokeboken som inspirerer til å lage mat med sesongens råvarer i fokus.

Å servere grønnsaker på et vakkert fat, med gode tilbehør, er et tydelig eksempel på enkel mat laget med omsorg.


Foto: Anna Johansson @dininganna


Om Anna Johansson @dininganna

Anna Johansson er en svensk matkreatør og frilans PR-konsulent. Gjennom Instagram-kontoen @dininganna inspirerer hun tusenvis av følgere hver dag med vakre bilder og sesongbaserte oppskrifter – der grønn matlaging står i fokus. Også i bloggen hennes hos Elle Sverige deler hun deilige vegetarianske oppskrifter og glimt fra livet i den gule villaen ved havet.

Om Norrlandet

Norrlandet er et naturskjønt kystområde like nord for Gävle, vakkert beliggende ved utløpet av Gävlebukten der Bottenhavet møter den svenske østkysten. Med sine store sommervillaer, sjarmerende sommerboliger og de klassiske fiskeværene Bönan og Utvalnäs er Norrlandet et populært område for både fastboende og fritidsreisende - ikke minst takket være beliggenheten ved sjøen og det rolige miljøet.


Isabelle Burlin